Sociale vaardigheidstraining TOOLS4SCHOOL

Vanaf eind-basisschoolleeftijd

 

TOOLS4SCHOOL

Op school is het niet altijd even makkelijk. Je zou graag bij een bepaalde groep willen horen, maar deze groep doet niet altijd de meest handige dingen in de klas richting andere kinderen of de docent. Ga je dan meedoen? Of ga je andere keuzes maken? En hoe doe je dit dan richting je klasgenoten of je docenten op school? Dit zijn allemaal  lastige situaties waar je in terecht kunt komen.

Tools4school is een training die gericht is op het aanleren van cognitieve en sociale vaardigheden. Tools4school is gebaseerd is op de gedragsinterventie Tools4u. De training wordt op maat gemaakt, omdat iedere jongere weer andere doelen heeft. De training wordt ook uitgevoerd in nauwe samenwerking met school en ouders.

De basis van de training is steeds hetzelfde: De trainer oefent met de leerling vaardigheden om beter te functioneren op school. Deze vaardigheden worden in de klas bekrachtigd door docenten als het goed gaat, en op een opbouwende manier bijgestuurd als het nog niet lukt.

Laagdrempelig

Focus op cognitieve en sociale vaardigheden

Samen met school en ouders

 

 

De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers die ieder jaar hun licentie bijhouden om deze training te mogen geven. Binnen het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) is deze training erkend als goed onderbouwd.

Izaac de Vries

Leerkracht, trainer en trajectbegeleider